Nők napjára vissztért a tél Hargita megyébe

Friss hóval és hideggel köszöntötte az időjárás a Hargita megyeieket nők napján. Az előrejelzések szerint a héten marad a hideg idő.

Nem adja könnyen magát a tél Hargita megyében, nőnap alkalmából hóval, faggyal köszöntötte az időjárás a hölgyeket. A hétfő esti havazás nyomán a megyeszékhely, Csíkszereda fehér lepelbe borult és a hegyvidéken is jókora adag friss hó hullott.

A hőmérséklet is csökkent, a leghidegebbet kedden reggel éppen Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban mérték, egyaránt mínusz 13 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet a Székelyföld leghidegebb helyei között számon tartott településeken. Hideg volt Maroshévízen és a Bucsin-tetőn is, ahol csupán egy fokkal mértek magasabb értéket, mínusz 12 Celsiust rögzítettek reggel 7 órakor.Fotó: Karácson Csaba

Ezen a héten nagyon hideg lesz országszerte, március 14-étől azonban fokozatosan felmelegszik majd az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 7-e és 20-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből. Erdélyben sokkal hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 2 és plusz 2 Celsius-fok között változik majd, éjszaka és reggelente pedig fagyra kell számítani, hétvégére egyes helyeken akár mínusz 14 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten várhatóan felmelegszik az idő, a maximumok átlaga eléri a hét végére a 10–12 Celsius-fokot, és éjszaka sem csökken mínusz 3 fok alá a hőmérséklet. Gyenge csapadékra szerdáig, majd március 16-a után lehet számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?