Csaknem fél métert havazott vasárnap Hargitafürdőn

Beköszöntött az igazi tél Csíkszeredában, a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű hó eltakarítása folyamatosan zajlik, arra kérnek mindenkit, közlekedjenek fokozott figyelemmel.

A vasárnapi havazást követően 15 centiméteres hó lepte be Csíkszeredát, míg a város közigazgatási területéhez tartozó Hargitafürdőn elérte a 40 centimétert a frissen lehullott hó vastagsága. A csíkszeredai városháza közlése szerint a város útjain 8 munkagép, a járdákon pedig 3 gép dolgozott, dolgozik folyamatosan. Kézi erővel 11 ember végzi az átjárók akadálymentesítését.Hamisítatlan csíki tél | A szerző felvétele

Hétfőn reggelig összességében 89 munkaórában dolgoztak a hótalanításon és 148 tonna csuszásgátló anyagot szórtak ki. Hargitafürdőn 2 munkagép dolgozott 15 munkaórát, miközben 25 kilométert tett meg - részletezték.

A közlekedés a téli útviszonyoknak megfelelően folyamatosan zajlik, huzamos fennakadásokról nem érkezett bejelentés – tették hozzá.

„Partnerség jegyében arra kérjük a város lakóit, hogy a kapuk előtt, a tömbházak környékén összelapátolt havat gyűjtsék kupacba és ne dobják vissza az úttestre. A műholdas nyomkövető rendszerrel ellátott hóekéinket valós időben követhetik a következő linkre kattintva. Vigyázzunk egymásra, legyünk türelmesek!” – áll a városházi közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?