Vásárral és feldíszített otthonok díjazásával készülnek az ünnepekre Szászrégenben

Javában zajlanak a Téli ünnepek elnevezésű rendezvény előkészületei Szászrégenben. Az eseménysorozatot december 10. és 31. között tartják.

A városháza tájékoztatása szerint keddtől lezárják az autós forgalom előtt Szászrégen központi részét, a Petru Maior teret, valamint az Alexandru Ceușianu Gimnázium és a szászrégeni ortodox plébánia közötti részt. A polgármesteri szerint a lezárásokra azért van szükség, hogy a rendezvénysorozatra való felkészülés könnyebb legyen.

A Téli ünnepek elnevezésű programsorozaton igazi karácsonyi vásárban gyönyörködhetnek a szászrégeni lakosok. A vásár naponta 16 és 20 óra között várja látogatóit december 10–17., illetve december 27–31. között. December 17–24. között 12 órától 20 óráig tart nyitva a vásár.

„Az ünnepi díszfények felgyújtásával Szászrégen ünnepi arculata tárul majd a lakók elé. A karácsonyi rendezvényen néhány napig jókedvvel és sok meglepetéssel várja a gyerekeket a Mikulás. A kicsik által megírt kívánságokat tartalmazó leveleket egy kifejezetten erre az alkalomra előkészített postafiókban lehet hagyni” – áll a helyi tanács által jóváhagyott határozattervezetben.

RO: Iluminat festiv de Crăciun #loveREGHIN HU: Karácsonyi Fények #loveREGHIN

Közzétette: Márk Endre – 2021. december 3., péntek

A szászrégeni gyerekek december 17–23-án, 17 és 19 óra között találkozhatnak a Mikulással. A kicsikhez felhívást is intézett a városvezetés, amelyben felkérik őket, hogy járuljanak hozzá a központban lévő fenyőfák díszítéséhez.

A legszebben feldíszített otthon, ház tulajdonosát is díjazza a szászrégeni önkormányzat. „A legszebb, karácsonyra feldíszített házat, otthont keressük Szászrégenben. Ha valaki feldíszíti otthonát, legyen szó erkélyről, udvarról vagy az egész házról, küldjön erről nekünk fotót” – jelentette ki a sajtónak Márk Endre, Szászrégen polgármestere.

A házat vagy az ingatlant ünnepi ruhába öltöztetett fotókat december 20-án 12 óráig lehet beküldeni az office@primariareghin.ro e-mail címre. A város lakóit arra kérik, hogy a beküldött fényképekhez adják meg a nevüket és címüket. A beérkezett fotókat névtelenül, Márk Endre városvezető közösségi oldalán december 20-án 18 órától teszik közzé. A december 23-án 12 óráig a legtöbb lájkot kapott fotó tulajdonosát díjazzák.

Kapcsolódók

Kimaradt?