Hamarosan megnyílik a segesvári karácsonyi vásár is a Citadella téren

Már javában zajlanak a segesvári karácsonyi vásár megrendezéséről szóló egyeztetések, előkészületek.

A téli ünnepek alkalmából a vásár december 17. és január 2. között tart nyitva. A rendezvényről szóló határozattervezetet a segesvári városháza néhány napja az intézmény honlapján közvitára bocsátotta. A közvita tárgyát képező tervezettel kapcsolatos javaslatokat hétfő délutánig, egy ajánló űrlap kitöltése alapján lehet benyújtani a polgármesteri hivatal nyilvántartó irodájában vagy el lehet küldeni az intézmény email címére: primaria@sighisoara.org.ro.

A polgármesteri hivatal által kiadott közlemény szerint az idei segesvári karácsonyi vásárt a Citadella téren, a középkori erődben tartják meg.Fotó: Segesvár Önkormányzata

A téren nyolc darab 70 négyzetméter összterületű faházat helyeznek el, valamint tematikus díszítéseket is felszerelnek. A faházak használatára a helyi kis- és közepes vállalkozók jelentkezését várják. Ugyanezen forrás szerint az élelmiszereket és alkoholtartalmú italokat értékesítő kereskedők 50 lejt fizetnek négyzetméterenként napjára a felületbérlésért; az ipari termékeket áruló kereskedőkre vonatkozó ár négyzetméterenként 35 lej szintén egy napra; az alkoholtartalmú italokat nem forgalmazó élelmiszerstandok napi díja 30 lej négyzetméterenként; míg a kézműves és művészeti termékek standjainak napi díja egy négyzetméterre számolva 25 lej.

A vásár mellett többnyelvű kulturális programok is várják majd az odalátogatókat, többek között lesznek kórusfellépések és betlehemezés is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?