Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár Marosvásárhelyen

Marosvásárhely háromhetes karácsonyi vásárát több helyszínre tervezték, ahová nemcsak az ajándékot keresőket várják széles kínálattal, hanem a programsorozatnak köszönhetően igazi karácsonyváró hangulatot kívánnak teremteni a városban.

A Színház téren felállított, ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa mellett kézművesek, helyi termelők standjain lehet válogatni az ajándéknak valót, de nem hiányzik a meleg ital és a harapnivaló sem a kínálatból. Ugyanígy a Vársétányon is különlegességnek számító ajándékok és ínyencségek kaptak helyet a vásárban, de a Vársétány és a vár közötti parkolóba költözik idén a legkisebbek kedvence, a Gyermekváros is, aminek a közelében nemrég megnyílt a várbeli korcsolyapálya.

„Azt szeretnénk, hogy a város ne csak egy helyszínen ünnepeljen, hanem több helyen is érezzük a karácsony hangulatát, ünnepét. A Színház téren egy kisebb méretű vásár van, de itt van a karácsonyfa is. Az eddigiekkel ellentétben a város több pontján lesz karácsonyfa, természetes fát díszítettünk fel például a Kultúrpalota előtt” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek a pénteki megnyitón Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A képre klikkelve galéria nyílik | Fotók: Benedek Huszár Botond

Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy a Színház téren kihelyezett műkarácsonyfa 20 ezer eurójába került a városnak, mégis költséghatékony, mivel tíz évig lehet használni és sokkal egyszerűbb összeszerelni az eddigiekhez képest. A polgármester szerint a világítást minden évben bővítik, illetve a karácsonyi vásárok hangulatát is igyekeznek majd javítani, amíg Marosvásárhely eléri a nyugati városok karácsonyi hangulatát. Hozzátette, az új helyszínek könnyebben megközelíthetők és biztonságosabbak az odalátogatók számára.

„A Színház téri vásár kezdeményezője és támogatója a Maros Megyei Tanács. Harminc termelő vesz részt a vásárban. Mivel a tanácsnak fontos a kis és közepes termelők helyzete, a Visit Maros Egyesület keretében létrehoztuk a Vidékfejlesztési Egyesületet, amelynek segítségével szeretnénk támogatni, lehetőséget teremteni a termelőknek kisvállalkozóknak”– jelentette ki a jelenlévőknek Birtalan István megyei tanácsos, aki egyúttal a sajtón keresztül felkérte a vásárlókat, hogy támogassák a helyi termelőket azzal, hogy az ajándékok egy részét a vásárban résztvevő termelőktől vásárolják meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?