Ők a Látó 2021-es nívódíjasai

Kihirdette 2021-es nívódíjasainak névsorát a Látó szépirodalmi folyóirat. A szerkesztőség idén harmincadik alkalommal osztja ki évzáró elismeréseit.

A díjazottakat évente a lapban publikáló szerzők közül válogatják ki. 2021-ben Babiczky Tibor, Horváth Péter, Imre Eszter és Nagy Zalán veheti át a Látó-nívódíjat és a vele járó pénzjutalmat. A nívódíj 2019-től az 1000 dollárral járó Jackovics-díjjal bővült, amelyet a legjobb dráma szerzőjének oszt ki a szerkesztőség, ezt most Ioana Hogman nyerte, akinek drámáját Máthé Barbara és Stekbauer-Hanzi Réka fordításában lehetett olvasni a 2021-es SzínházLátóban.Forrás: a Látó Facebook-oldala

A szerkesztőség közleménye szerint huszonkilenc év alatt közel 90 alkotó vehette át vers, próza, esszé és debüt kategóriában a pénzjutalommal járó elismerést. Megjegyzendő, hogy a díj történetének első évében a romániai magyar szellemi élet műhelyei, a média jelentős intézményei és személyiségei iránti megbecsülésként Látó-díjban részesült a Balogh Edgár vezette Romániai Magyar Irodalmi Lexikon munkaközössége, a marosvásárhelyi Rádió kulturális szerkesztősége, Jászberényi Emese személyében és Makkai János, a Népújság főszerkesztője rangos publicisztikai tevékenységének elismeréseképpen.

A nívódíjak átadására 2021. december 9-én, csütörtökön 18 órától kerül sor a marosvásárhelyi Bernády Házban. Az est házigazdája Vida Gábor író, a Látó szépirodalmi folyóirat főszerkesztője lesz. Laudációt mond többek között Codău Annamária, Demény Péter, Kovács András Ferenc, Láng Zsolt és Szabó Róbert Csaba. Az eseményen Ioana Hogman Szeretem a Szusit című drámáját is felolvassák.

A rendezvényen az aktuális járványügyi intézkedések érvényesek: a belépés feltétele az oltásigazolvány felmutatása, illetve a maszk viselése. A helyek száma korlátozott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?