Harmincezer lej értékben bírságoltak jogtalan parkolás miatt Marosvásárhelyen

Összesen 30 ezer lej értékben szabtak ki pénzbírságot a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyek jogtalan elfoglalása miatt – tájékoztat közleményében a Marosvásárhelyi Helyi Rendőrség.

Az alakulat közlekedésbiztonságért felelős szakosztályának tagjai az elmúlt időszakban a 448/2006-os törvényben foglaltak betartását ellenőrizték, azt a jogszabályt amely a fogyatékkal élők védelmét és jogaik betartását szavatolja.Kifejezetten a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat figyelték | Fotó: Pexels

Ennek nyomán ellenőrzéseket végeztek mind a közterületeken, mind pedig a Marosvásárhelyen működő kereskedelmi egységek által bérelt helyszíneken parkoló gépjárművek esetében. Ezek során 17 esetben szabtak ki pénzbírságot.

A közlemény szerint a továbbiakban is folytatják az ellenőrzéseket. A jelzett törvény értelmében ugyanos a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyeken való jogtalan parkolás szabálysértésnek minősül, kétezer és tízezer lej közötti pénzbírsággal sújthatók, ugyanakkor elrendelhetik a jármű elszállítását is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?