Tereket, zöldövezeteket újítanak fel Marosvásárhelyen

Felújítások, aszfaltozások zajlanak Marosvásárhely közterein még a tél beköszönte előtt. Az elmúlt héten Soós Zoltán polgármester több munkálatról is beszámolt a nyilvánosságnak saját hivatalos közösségi oldalán.

Főként tereket és zöldövezeteket újítanak meg. Új arculatot kap például a Forradalom és Posta utca találkozásánál lévő elhanyagolt és kihasználatlan tér, aminek köszönhetően esztétikus és kikapcsolódásra alkalmas tér jön létre.

„A terveknek megfelelően, három előnevelt kőrisfát ültetünk, míg a jelenleg ott található két beteg fát kivágjuk. A tér gazdagodik kivilágított ülőpadokkal és egy ívókúttal is”– tette hozzá a városvezető.

???????? Reînnoim piețele și spațiile verzi ale orașului! Mai întâi, spațiul neglijat aflat la intersecția străzilor...

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. november 23., kedd

A másik prioritás a Cuza Vodă napi piac parkolójának leaszfaltozása. A polgármester kifejtette, a felújításra azért van szükség, mert évek óta elhanyagolt volt a parkoló, amely a város legforgalmasabb piacának vásárlóit és árusait szolgálja ki.

Marosvásárhely polgármestere több befejezett munkálatról is beszámolt. Közölte, elkészült a Kövesdomb utca gyalogútja, amelyet a zöldövezet rendezése és bővítése követ, jövőre pedig elkészül az új útburkolat az említett útszakaszon.

Szintén befejezték a Constantin Dobrogeanu Gherea utca járdafelújítási munkálatait. A múlt héten pedig befejezték a Nicolae Bălcescu – Waldorf iskola külső és belső felújítási munkálatait is. Az épület teljesen megújult, a fürdőszobákat, a folyosókat és az udvarán található sportpályákat is korszerűsítették.

Soós Zoltán korábban úgy nyilatkozott, hogy városszerte, a lejtős szakaszok közelében, több tucat csúszásgátlóval feltöltött ládát helyeztek el, hogy hatékonyabban és gyorsan lépjenek közbe havazás esetén. Hozzátette, az intézkedéssel igyekeznek megelőzni az esetleges fennakadásokat a forgalomban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?