December másodikától adják ki az ételjegyeket a marosvásárhelyi oltóközpontokban

A marosvásárhelyi oltóközpontokban december másodikától át lehet venni azokat az ételjegyeket, amelyeket a kormány a koronavírus ellen teljes körűen immunizált személyeknek szán – adta hírül a polgármesteri hivatal.

A támogatásban azok részesülnek, akik az erről rendelkező sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése, azaz szeptember 3 és október 10. között kapták meg a koronavírus elleni oltás második adagját. A kormányhatározat értelmében 100 lej értékű értékjegyeket kapnak azok, akik beadatták maguknak a koronavírus-fertőzés elleni Pfizer-Biontech, Moderna, AstraZeneca oltás mindkét adagját, vagy a Johnson & Johnson típusú egydózisú vakcinát.

Az utalványt azokban az oltóközpontokban vehetik át a jogosultak, ahol immunizálták őket. Marosvásárhelyen a Tudor Vladimirescu Gimnázium tornatermében, a polgármesteri hivatal Víkend-telepi vendégházában és a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban felállított oltóközpontban naponta 8 és 16 óra között adják ki az értékjegyeket. A jogosultakat telefonon értesítik az átvétel időpontjáról és módozatáról. A beoltottaknak személyazonossági igazolvánnyal és az immunizálást tanúsító bizonylattal kell igazolniuk magukat.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?