Új oktatási segédeszközökkel gazdagodtak a bálványosváraljai iskolák

Európai uniós támogatásból újították fel két iskola eszköztárát Kolozs megyei Bálványosváralja községben. A 400 ezer lejes projekt keretében táblagépeket, laptopokat és interaktív táblákat is vásárolt a helyi önkormányzat az oktatás színvonalának növelése érdekében – írja közleményében az RMDSZ Kolozs megyei szervezete.

„Nagyon örvendek, hogy sikerült megvalósítani ezt a projektet, hisz így érdekesebbé és modernebbé vált az elemi és gimnáziumi oktatás a község területén. Számunkra fontos, hogy a község gyerekei a lakóhelyükön is tanulhassanak, mi több, olyan körülmények között folyjon az oktatás, ahogyan akár egy fejlettebb városi iskolában” – nyilatkozta Mureșan Ildikó, Bálványosváralja polgármestere.Fotó: Kolozs Megyei RMDSZ

Az EU-s pályázat keretében a helyi vezetőség 135 táblagépet vásárolt, így minden iskolás gyerek hozzájuthat egy-egy eszközhöz. A tanárok és tanítók számára 21 darab laptopot vásároltak, továbbá 13 osztályteremben interaktív táblákat szereltek fel, illetve videó projektorokat és 13 webkamerát is kaptak az iskolák.

A polgármester elmondta, az óvoda számára is szerettek volna interaktív táblákat beszerezni, de a jelenlegi projektben erre nem volt lehetőség, mindazonáltal bíznak benne, hogy a jövőben is lesz lehetőség az óvodai oktatás körülményein is javítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?