Mintegy ezer diák és óvodás tért át online tanrendre Hargita megyében

Közel ezer Hargita megyei gyermek kényszerül az online oktatási rendszerben való részvételre, miután újabb tanintézményekben mutatták ki diákok, pedagógusok és más tanügyi alkalmazottak körében is a koronavírus-fertőzést.

A Hargita megyei kormánymegbízotti hivatal által közölt információk szerint 11 elemi osztályban, 18 felső tagozatos csoportban, valamint 16 középiskolai osztályban szünetel a jelenléti oktatás. Jelenleg összesen 998 diák tanul online tanrend szerint. Mindezek mellett hét óvodai csoportban is felfüggesztették a tevékenységet, ez az intézkedés 131 kisgyermeket érint.

A prefektúra arról is tájékoztat, hogy a tanév kezdete óta 58 diák és óvodás, valamint 29 tanügyi káder és két kisegítő munkát végző alkalmazott esetében mutatták ki a fertőzést megyei szinten.

Az elmúlt 24 órában 71 új koronavírus-fertőzést jegyeztek megyeszerte. Pénteken 1,24 ezrelék volt a régió fertőzési rátája. A lakosságarányosan legtöbb új esetet Csíkmadarason jegyezték, itt 5,49 ezrelék a fertőzési ráta, emellett több településen 3 ezreléknél magasabb ez a mutató.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?