Új honlapja és digitális ügyintézésre szánt platformja van a Maros Megyei Tanácsnak

A Maros Megyei Tanács régóta tervezte, hogy honlapjával is felzárkózzon a modern intézmények sorába. A kedden elindított honlap bővebb, háromnyelvű tájékoztatást nyújt, ugyanakkor vele párhuzamosan elindult az elektronikus ügyintézési rendszer is – tájékoztatott kedden Péter Ferenc megyeitanács-elnök.

Az új digitális platform lehetőséget biztosít, hogy az ügyintézés sokkal gördülékenyebb legyen, elsősorban a városrendészeti dokumentumok kibocsátását könnyíti meg – mutatott rá a megyei önkormányzat vezetője.Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke | Fotó: Maros Megyei Tanács

„Fontos megjegyezni, hogy ez az új lehetőség biztosítja azt, hogy senkinek ne kelljen bejönnie az intézményhez dokumentumokat leadni, hanem otthonról, a számítógép mellől is elküldheti ezeket, legyen szó egy bizonylatról az építkezési engedély kiadásához vagy akár kérvények benyújtásáról informális válaszok kibocsátásának érdekében” – mutatott rá az elöljáró.

A válaszokat a hivatal online küldi vissza, amelyeket aztán a kérvényező kinyomtathat. Minden megyei tanácsi alkalmazottnak, aki részt vesz ebben a programban és ezeket az oldalakat használja, szüksége van digitális aláírásra, ezt a megyei önkormányzat már előkészítette, tehát minden alkalmazottnak lehetősége van ezt használni – részletezte Péter Ferenc.

Mint fogalmazott, évek óta dolgoznak az online ügyintézés elindításán. A 21. századi életvitel már megköveteli, hogy felgyorsítsák és hatékonyabb legyen a különböző engedélyek kibocsátása. Az elmúlt időszak pedig hangsúlyosan rávilágított ennek az eljárásnak a szükségességére – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke.

Fotó: Maros Megyei Tanács

Az új platformnak köszönhetően tehát ezentúl online lehet igényelni urbanisztikai bizonylatot, annak véleményezését, építkezési engedélyeket, felszámolási/bontási engedélyeket, valamint urbanisztikai engedélyek meghosszabbítását, urbanisztikai iratcsomók véleményezését, előzetes jóváhagyásokat a megyei utak mentén tervezett munkálatok elvégzéséhez, illetve a megyei utak mentén történő helymeghatározásra és kivitelezésre vonatkozó engedélyeket.

Az online ügyintézési felület EZEN a honlapon érhető el vagy a ro.cjmures.ro honlapról az Eservicii fülre kattintva. Itt a felhasználónak saját fiókot kell létrehoznia, ezen keresztül tudja igényelni az engedélyeket, iratcsomókat feltölteni, díjakat befizetni. Az új felületen minden megtalálható, ami a régi honlapon is működött. A projekt értéke 58 ezer lej volt.

A Maros Megyei Tanácsnál még 2018-ban elkezdődött a digitalizációs folyamat. Ehhez elsősorban a belső munkafolyamatokat kellett átalakítaniuk, ezt követően létrehozták azt a belső elektronikus felületet, amely lehetővé tette az intézményen belüli online tevékenységet. Harmadik lépésként pedig a tulajdonképpeni elektronikus ügyintézésre szolgáló felületet alakították ki. Az európai uniós projekt összértéke 3 618 000 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?