Kórházak és oktatási intézmények támogatásáról döntött a Maros Megyei Tanács

A Maros Megyei Tanács csütörtökön tartott ülésén az energetikai pályázatokról, ingatlanvásárlásról és költségvetés-kiegészítésről szavazott.

Jóváhagyták annak a három épületnek az energetikai felújítására vonatkozó dokumentációját, amelyet a fejlesztési minisztériumhoz nyújtanának be és az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alapból finanszíroznának – tájékoztat közleményében az intézmény.  

Pályázatot készítettek elő a szászrégeni 3-as számú Inkluzív Oktatási Központ, a Maros Megyei Múzeum és a Maros Megyei Tanács saját székhelye, a Közigazgatási Palota felújítására is. A három projekt összértéke közel 27 millió lej.Fotó: Maros Megyei Tanács/Facebook

Jóváhagyták továbbá a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház és a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház költségvetésének kiegészítését 1 129 000, illetve 65 000 lejjel. A két egészségügyi intézmény költségvetése az országos egészségügyi programokra szánt összegek átutalását követően nőtt meg.

A Maros Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság két ingatlan megvásárlására kérte a tanácsosok jóváhagyását. Sárpatakon 178 000 euró értékben, Nyárádremetén 235 000 euró értékben vásárolnának meg két ingatlant, hogy ide tudják költöztetni a mikház, illetve a sárpataki Neuropszichiátriai Rehabilitációs Központokban élő pácienseket. Egy 2018-as kormányrendelet értelmében ugyanis az ilyen típusú otthonokban a bentlakók létszáma legtöbb 50 fő lehet.

Elfogadták továbbá, hogy a George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem kutatólabort alakítson ki az 1-es számú Fertőzőklinikán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?