Módosították a Maros megyei költségvetést

A Maros Megyei Tanács csütörtöki ülésén az ifjúsági szervezetek által megpályázható keretösszegről és a Transilvania Motor Ringre való belépődíjakról is szavaztak. Emellett elfogadták, hogy a Maros Megyei Kórház költségvetése 531 000 lejjel, a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház költségvetése 4 205 000 lejjel egészüljön ki.

Az összegek a különböző egészségügyi fejlesztések, illetve orvosi szolgáltatások ellenértékei, és az Egészségügyi Minisztérium alapjából érkeznek. A Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság költségvetése 500 000 lejjel nőtt, amelyet a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium költségvetéséből különítettek el.

A Maros Megyei Tanács saját költségvetéséből 50 000 lejt hagyott jóvá egyes tantárgyolimpiák megszervezésére és lebonyolítására. Jóváhagyták ugyanakkor, hogy az ifjúsági szervezeteknek kiírt pályázat keretösszege 150 000 lej legyen. A tanácsülésen továbbá elfogadták az Ipari Park idei évre szóló pénzügyi gazdasági mutatóit, illetve a létesítmény vezetőjének, Nagy István igazgatónak a lemondását és Sófalvi György Zsolt ideiglenes vezetői tisztségbe való kinevezését.Fotó: Maros Megyei Tanács

Fontos módosítás volt a Transilvania Motor Ring működési szabályzata is, így ezentúl, ha egy rendezvény szervezője nem tud jegyeket forgalmazni a saját eseményére, a jegyértékesítést a Motor Ring valósítja meg a saját rendszerében.

A tanácsülésen megszavazták annak a projektnek a műszaki-gazdasági mutatóit is, amelynek célja a páciensek biztonságának növelése, az orvosi folyadékokat használó kórházi egységekben. A beruházás összértéke meghaladja a 24 millió lejt, azaz közel 5 millió euró, amelyet a pályázó Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül kíván megvalósítani. A Maros Megyei Tanács önrésze több mint 13 millió lej, amely a fejlesztés 54 százalékát jelenti, a kórház saját hozzájárulása 548 450 lej, azaz a beruházás 2,24 százaléka.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?