Kikérik a lakosság véleményét a Hargita megyei költségvetésről

Hargita Megye Tanácsa lakossági konzultációt hirdet a megyei költségvetésről. A kezdeményezők felhívják a figyelmet, hogy mindenkinek, aki Hargita megyében él, sok időt tölt ott, akit érdekel a térség fejlesztése, alkalma van javaslatait, véleményét megfogalmazni.

A járványhelyzet miatt nem alkalmas falugyűléseket, fórumokat, nagylétszámú személyes találkozókat szervezni, ezért hirdet online konzultációt a megyei tanács – közölte az intézmény kedden. A vélményezés érdekében a megyei tanács honlapján kell bejelentkezni néhány adat megadásával.

Mint írták: a kitöltés egyszerű, okostelefonról is megoldható. A felületen megtekinthetők és tanulmányozhatók a költségvetés-tervezet bizonyos tételei, illetve egy előzetes bemutató is, hogy milyen törvények alapján készült, és egyéb közérdekű információk. Ezekhez várják a lakosság véleményét, meglátásait, javaslatait. A felhívásban kiemelték: a most feltöltött anyagok munkaverziók, nem a végleges költségvetési tételek.Hargita Megye Tanácsa | Fotó: Gábos Albin

„Idén is prioritás, hogy járható utakat építsünk, folytassuk a megyei tanács járdaprogramját a biztonságos közlekedés érdekében. Ezért is várjuk, hogy milyen beruházásokat finanszíroz az RMDSZ kezdeményezésére elindított országos Anghel Saligny településfejlesztési program. A megyei tanács honlapján tanulmányozható, hogy az utak milyen besorolásúak, illetve az egyes beruházások milyen fázisban vannak. A pályázati kiírásoknál szintén látható, hogy milyen fejlesztések lesznek, legyen szó inkubátorházakról, utakról, vagy tanintézetek fejlesztéséről” – részletezte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A cél az, hogy az online felületre a költségvetés-tervezet minél több fejezete felkerüljön, és minél többen hozzászóljanak, a lakosság, de ágazatonként az érintettek is – tette hozzá.

Hargita Megye Tanácsa a tervek szerint jövő héten fogadja el a költségvetést, ezért a javaslatokat, véleményeket legkésőbb február 4-én reggelig várják. Ez alkalommal a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények költségvetését is elfogadják, így azok programjaihoz is hozzá lehet szólni.

A költségvetés konzultációja a megyei tanács honlapján érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?