banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Igényfelméréssel indul az újabb Hargita megyei játszótér építési program

Kérdőíves igényfelméréssel szólítja meg a megye településeinek önkormányzatait Hargita Megye Tanácsa játszóterek, közösségi terek felújítása vagy kialakítása érdekében.

Hargita Megye Tanácsa a 2008-ban indított játszótérépítési projektjéhez hasonlóan újabb programot tervez indítani. Első lépésként igényfelmérést végeznek, kérdőív formájában szólítják meg az önkormányzatokat a településeken található játszóterek és közösségi terek felújításának vagy újak építésének szándékra vonatkozóan.

„Lényeges, hogy a Hargita megyei települések önkormányzatai éljenek a lehetőséggel, korszerű, biztonságos, környezet- és természetbarát játszóterek kialakításával, ahol a gyerekek önfeledten kipróbálhatnak több játékelemet, miközben a szülők is megpihenhetnek abban a tudatban, hogy a gyerekeik biztonságban vannak” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Illusztráció | Fotó: Gábos Albin

A játék szerepe meghatározó a gyerek személyiségének fejlődésében, ezért fontos, hogy megfelelő teret tudjunk biztosítani, lehetővé tenni a szabad mozgást a gyermek számára, miközben élményekkel gazdagítani és fejleszteni őt. A játszótér komplex fejlesztő tevékenységet kell hogy nyújtson a gyermeknek: a mozgásfejlődés, az egyensúlyérzék, a koordináció és a kreativitás fejlődésére egyaránt pozitívan hasson – fogalmazta meg a projekt kapcsán Ferencz Salamon Alpár megyei tanácsos, oktatási szakember. Hozzátette: A játszótér a társas érintkezés fontos színtere a gyermekek számára, ahol próbálgathatják társas készségeiket és szerepeiket, gyakorolhatják hogyan kapcsolódhatnak ismeretlen, idősebb vagy fiatalabb társaikhoz.  

„A fiatalok számára pedig fontos olyan közösségi tereket kialakítani, ahol minőségi kikapcsolódási lehetőségekkel találkoznak, e tereknek funkciót kell adni, kultúraközvetítő szerepe kell legyen, a közösségi összetartozást kell erősíteinük. Funkcióval ellátott játszótereket és közösségi tereket támogatunk mint a megyei oktatási szakbizottság” – emelte ki Ferencz Salamon Alpár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?