Többszintes parkolóházat építenének Marosvásárhelyen

Marosvásárhely önkormányzata többszintes parkoló megépítését tervezi a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház közelében – nyilatkozta Soós Zoltán, a megyeszékhely polgármestere a hétvégén a helyi sajtónak.

Mint fogalmazott, a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti Tudomány és Technológia Egyetem közelében lévő Egészségügyi Líceum területén van egy elég nagy szabad terület, ahol helyénvaló lenne egy többszintes parkoló építése. Hozzátette, ez egy nagyon fontos befektetés lenne, ami többek közt a kórház közelében lévő oktatási intézmények parkolási gondjain segítene elsősorban, illetve csökkentené a megyei sürgősségi klinikai kórház környékén kialakult állandó személygépkocsi-zsúfolódást.Illusztráció | Fotó: Hans/Pixabay

Erről Soós Zoltán polgármester még decemberben a Maszolnak adott interjújában úgy fogalmazott, reméli, hogy idén elkészülnek a megvalósíthatósági tanulmányok, hogy minél hamarabb el lehessen indítani a parkolóházat érintő beruházásokat. Mint mondta, ha minden jól megye elvileg 2023-ra elkészülhet a létesítmény.

Hangsúlyozta, a parkolóhelyek kérdése fontos téma a megyeszékhelyen, a marosvásárhelyiek pedig már nagyon rég várják, hogy megoldódjon a helyzet. Mint korábban szerkesztőségünknek nyilatkozott, a parkolóhelyek számának csökkenésének az a feltétele, hogy a kieső parkolóhelyeket pótolni tudják a többszintes parkolóházak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?