Helyi forrásból épül parkolóház Csíkszeredában

Helyi forrásokból valósul meg Csíkszeredában annak a Kalász negyedi parkolóháznak a felépítése, melynek tervezésére a polgármesteri hivatal október 17-én írt alá szerződést a tulcea-i Novart Engineering Kft.-vel. A szerződés értéke áfa nélkül 360 600 lej, a beruházás teljes költsége 18,1 millió lej.

A 356 személygépkocsinak – köztük 14, mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelynek – és 58 kerékpárnak helyet biztosító parkolóház a Tető utca keleti oldalán, a kazánház és a tízemeletes tömbházakhoz vezető mellékutca között helyezkedik majd el, az egykori betongarázsok helyén.

Az alagsorból, földszintből és két emeletből álló épület a megvalósíthatósági tanulmány szerint 2576 négyzetméteren terül el, a négy szint összesen 10 304 négyzetméteren kínál parkolási lehetőséget. A behajtás a Tető utcáról lesz.

A tervezési szerződés értelmében a munkát elnyerő tulcea-i cégnek a tervezésen felül tervezési felügyeletet kell biztosítania, talajfúrásokat kell végeznie, tanulmányokat kell készítenie - közölte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?