Új parkolóház épül Kolozsváron, az Azuga sétányon

Elfogadta a kolozsvári önkormányzat augusztus 1-jei tanácsülésén azt a határozatot, amely az Azuga sétányon felépülő földalatti és felszíni parkolóház megépítésének sarokszámait tartalmazza. 

Az Azuga sétányon elégtelen a parkolóhelyek száma, a parkoló autók elfoglalják a járdákat, és akadályozzák a forgalmat a környéken. Ezért lehetetlenné vált a parkolás ésszerűsítése és hatékonyabb szervezése. Az önkormányzat az új parkolóház létesítésével egyidejűleg újragondolja a felszabaduló terület hasznosításának módját, kiterjeszti a zöldövezetet, és az indokolatlanul sok helyet foglaló nyolc bádoggarázst is lebontatja. 

A parkolóház három földalatti, egy földszinti és három felszíni szintből áll majd, az utolsó szint egy tetőterasz lesz. A 362 helyesre tervezett parkolóház egy jelenleg 73 parkolóhelyes, közel 1400 négyzetméteres területen épül. 324 hely a gépkocsiknak lesz fenntartva, ebből 12 helyet a fogyatékkal élő autótulajdonosok foglalhatnak el. Ezenkívül 8 helyet az elektromos autók számára tartanak fenn, ahol a kocsikat fel is tölthetik a tulajdonosok. A 8 töltőállomásból 4 hely gyors töltésű, és 4 hely lassú töltésű lesz. További 30 helyet a motorbiciklik vagy robogók számára különítenek el. A biciklik számára 36 hely lesz kialakítva a parkolóházban. A projekt teljes értéke 30,5 millió lej, a parkolóháznak két éven belül el kell készülnie: a tervezésre 6 hónapot, a kivitelezésre 18 hónapot szabott meg az önkormányzat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?