Sepsiszentgyörgyön rendet tesznek a parkolóhelyeken

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség elkezdi a lakónegyedi garázsok használatának ellenőrzését. A városháza sajtóirodája emlékezteti az autótulajdonosokat, hogy amennyiben garázzsal rendelkeznek, akkor este 10 és reggel 6 óra között nem parkolhatnak a garázsuk 300 méteres körzetében a közterületen.

Az intézkedést azért vezették be, hogy parkolóhelyeket szabadítsanak fel a városban azáltal, hogy rákényszerítik a garázstulajdonosokat, hogy használják rendeltetésszerűen ezeket az építményeket, azaz éjszakára helyezzék be oda az autójukat. Ahhoz, hogy a helyi rendőrök azonosítani tudják, hogy egy garázshoz melyik autó tartozik a tulajdonosok kötelesek bejelenteni az autójuk rendszámát a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában.

Mindeddig a sepsiszentgyörgyi garázstulajdonosok kevesebb fele tett eleget kötelezettségének, hívja fel a figyelmet a városháza, amely június 30-ig adott haladékot az érintetteknek. Felhívják a figyelmet, hogy azok a garázstulajdonosok is kell nyilatkozzanak az épület használatának módjáról, akik nem tartanak benne autót.

A helyi rendőrök a következő időszakban ellenőrzik a garázsok használatát, 100 és 2500 lej között büntetik azokat akik garázsuk környékén, közterületen parkolják autójukat éjszakánként, míg 1000 és 2000 lejt közti bírságot kockáztat, aki nem közli a városházán a a garázsban parkoló autójának rendszámát.

A sepsiszentgyörgyi parkolási szabályzat szerint tilos az 1,9 tonnánál nehezebb és a 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító gépjárművek parkolása a lakónegyedekben délután 18 és reggel 6 óra között. Felhívjuk a lakónegyedi parkolóhelyet bérlő autótulajdonosok figyelmét is, hogy nem parkolhatják járműveiket a kijelölt helytől számított háromszáz méteres körzetben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?