banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több helyen újra felfüggesztették a szavazatok szállítását – kimerültséggel küzdenek a szavazóbiztosok

Az ország több területén kedden ismét felfüggesztették a választási anyagok szállítását a szavazóhelyiségekből a megyei választási irodákba. A belügyminisztérium munkatársai gondoskodnak a szavazóhelyiségek őrzéséről. 

Azért döntöttek így, mert a szavazóbiztosok kimerültek, félő hogy néhányan közülük kórházba kerülnek, számol be a Digi24 hírtelevízió. Többek között Máramaros megyében is ez a döntés született.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy Máramaros megyében felfüggesztették a választási anyagok szállítását a szavazóhelyiségekből a megyei választási irodába. A belügyminisztérium struktúrái, a rendőrség, a csendőrség felelősek a helyszínek biztonságáért. Ők nem léphetnek be azokba a helyiségekbe, ahol a választási anyagokat őrzik, ahol a szavazatokat, a jegyzőkönyveket vagy más választási anyagokat tárolják. Emellett a belügyminisztérium munkatársai nem vesznek részt a szavazatszámlálásban, nincs hatáskörünk e tekintetben” – közölték kedden a Máramaros megyei rendőrség illetékesei. Teleorman megyében is ideiglenesen felfüggesztették a választási anyagok szállítását a megyei választási irodába.Fotó: Agerpres„A szavazatok szállítását előző délután felfüggesztették, és kedden délelőtt 45 körzeti választási iroda esetében újraindították. Jelenleg már csak 18 körzeti választási irodában kell megoldani a szállítást, vagy az őrzést” – közölték kedden a Teleorman megyei rendőrök.

A megyei választási iroda képviselői a News.ro-nak elmondták, hogy a felfüggesztésről szóló döntést a megyei választási irodák tagjainak fokozott fáradtsága miatt hozták meg, és azért, hogy elkerüljék azokat a helyzeteket, amikor a kimerültség miatt egyesek közülük végül orvosi ellátásra szorulnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTKapcsolódók

Kimaradt?