banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Székelyhíd: újraszámlálás után egy szavazattal nyert az RMDSZ jelöltje

A Bihar megyei Székelyhídon a szavazatok újraszámlálása után egy szavazattal nyert az RMDSZ polgármester-jelöltje, Béres Csaba.

„A szavazatok újraszámlálása után, a hivatalos választási eredmény Székelyhíd polgármesteri tisztségére: Egy szavazattal több van az RMDSZ jelöltjének Béres Csabának. Hivatalos szervek kíséretében és szállításában úton vannak a leadott voksok a nagyváradi Választási Központba” – adja hírül Facebook oldalán a székelyhídi RMDSZ.

Amint arról beszámoltunk, a Bihar megyei kisvárosban rendkívül szorosan alakult a helyhatósági választások eredménye, a regnáló polgármester, Béres Csaba fő kihívója, Boros Dávid szimpatizánsai pedig attól tartottak, elcsalják a szavazatszámlálást. Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) jelöltjének a kérésére számolták újra a szavazatokat. Boros Dávid azt kérte, minden egyes szavazólapot csakis a szavazókörzeti elnök fogjon meg és mutasson fel, ez pedig nagymértékben lelassította a szavazatszámlálást.Fotó: székelyhídi RMDSZ Facebook oldalaSzabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke a Maszolnak kifejtette: „Mivel az eredmény tisztasága az alapfeltétele az elfogadásnak, minden magát tisztességesnek tartó ember abban érdekelt, hogy a szavazói akarat és csak az legyen a döntő.”

Az eredményekre váró helyiek közül a Bihoreanulnak nyilatkoztak azok, akik a késlekedés miatt csalástól tartottak. Szerintük szándékosan nem töltötték fel a rendszerbe az eredményeket, hogy az újraszámláláskor érvényteleníthessenek a Borosra leadott voksokból.

A Maszol megkeresésére Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke már akkor kifejtette, mindenkinek az az érdeke, hogy nyugodt körülmények között és törvényesen szülessen meg az eredmény, a két polgármesterjelölt közöttu különbség mindössze 4-5 szavazat lehet.

„Az RMDSZ komolyan gondolja azt, hogy a választási eredményeket tiszteletben kell tartani. Mivel az eredmény tisztasága az alapfeltétele az elfogadásnak, minden magát tisztességesnek tartó ember abban érdekelt, hogy a szavazói akarat és csak az legyen a döntő” – fogalmazott Szabó Ödön.

Az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke hangsúlyozta, éppen ezért türelmesen várják a végeredményt és „mélységesen elítélik, hogy felbuzdított tömegekkel próbálnak nyomást gyakorolni a tisztségben lévő és október végéig tisztségben maradó elöljárók és támogatóinak irányába”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?