Több ezer lejt zsebelt be a rendőr a közlekedési kihágásokat elkövetőktől, de ártatlanoktól is

Még a szabályosan közlekedő autóvezetőktől is csúszópénzt kért egy brassói rendőr, aki néhány hónap alatt saját kidolgozott módszerével több ezer lejt zsebelt be, nem rég pedig lebukott.

A rendőr többször alaptalanul állította meg a sofőröket, olyan kihágások elkövetésével vádolta meg őket, amelyek nem voltak valósak. A büntetés elengedéséért cserébe, ha az illetőnél éppen nem volt elegendő pénz, a rendőr még azt is felajánlotta, hogy elkíséri a „kihágást elkövetőket” a bankautomatához, ahol amint megkapta a pénzt, az illető továbbállhatott.Illusztráció: Pixabay

A korrupt rendőr bizonyítottan első ilyen akciója január 10-én volt, egy fiatal autóvezető nőt állított meg azzal, hogy nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak az átjárón. Azért, hogy ne büntessék meg, a nő 150 eurót fizetett a rendőrnek. Az esetről maga az érintett tett vallomást, amikor tudomására jutott, hogy meggyanúsították a rendőrt.

Az első esetet nyolc másik követte, ezek során a rendőr 300 és 1500 lej közötti összeget zsebelt be elkövetett és el nem követett kihágásokért egyaránt. Az utolsó ilyen alkalommal egy beépített nyomozó volt az „áldozat”, akitől 700 lejt követelt a rendőr.

Kapcsolódók

Kimaradt?