Tintával arcon öntötték az AUR botrányhős társelnökét

Leöntötték tintával hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét, George Simiont a párt iaşi-i rendezvényén.

Az AUR a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott ünnepi felvonulást a moldvai város központjában. George Simiont a rendezvény egyik résztvevője kék tintával öntötte le, miközben a politikus több társával együtt hórázott Iaşi főterén.

Fotó: Agerpres

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy az incidens nem zavarta meg az ünnepi hangulatot. „Öntsenek le tintával, semmi gond, de ne feledjék, hogy ki vezette 32 évig az országot” – jelentette ki Simion. Hozzátette: arra kéri a rendőrséget, hogy ne bírságolja meg a tettest, mert nem kíván panaszt tenni ellene. 'Ma nemzeti ünnep van. Ha ő ezt így látta jónak... Mi szeretjük őt és pártállástól függetlenül szeretjük az összes románt” – fejtegette a politikus.

Az AUR felvonulását nem engedélyezték a hatóságok. Az eseményen a párt mintegy 800 szimpatizánsa vett részt, dacolva a megyei vészhelyzeti bizottságnak azzal a döntésével, hogy a magas fertőzöttségi ráta miatt a városban tilos 100 főnél nagyobb részvételű nyilvános rendezvényeket tartani.

Kapcsolódók

Kimaradt?