„Beépített” személyek juttatták be a parlament udvarára a tiltakozók egy részét

A törvényhozás épületének udvarára kedden behatolt tiltakozókat autóval juttatták be parlamenti belépővel rendelkező személyek – közölte a belügyminisztérium.

Becsempészték őket a parlament udvarára | Fotó: AgerpresA tárca tájékoztatása szerint a tüntetők egy csoportja kedden 7 óra 30 perckor gyűlt össze a bukaresti Alkotmány tér környékén, ahonnan a parlament Izvor park felőli bejáratához vonultak. Ezzel párhuzamosan parlamenti belépővel rendelkező személyek autókkal mintegy 30 tiltakozót vittek be az udvarra, akik aztán csatlakoztak a már bent tartózkodó mintegy 20, szintén parlamenti belépővel rendelkező személyhez.

Reggel 8 óra és háromnegyed 11 között mintegy 1200 személy gyűlt össze a képviselőház kapujánál, a rendvédelmi szervek azonban megakadályozták behatolásukat a parlament udvarára. Később, 11 óra 15 perc körül a tömeg egy része több törvényhozó kíséretében átvonult a szenátus bejáratához, felfeszítették a kaput, és mintegy 200-300-an behatoltak az udvarra. A többieket sikerült a kerítésen kívül tartaniuk a rendvédelmi szerveknek – ismertette az eseményeket a szaktárca.

A közlemény szerint a parlament udvarára bejutott személyeket a lépcsőn és a bejárati ajtónál feltartóztatták, majd kivezették őket az udvarról. „A rendvédelmi szervek mindvégig nyugalomra és a törvények tiszteletben tartására szólítottak fel. Erőszakot nem alkalmaztak, és fizikai erőszakra vonatkozó panaszokról sem érkezett jelentés" – nyomatékosították a közleményben.

A belügyi tárca szerint a tiltakozáson összesen mintegy 2000 személy vett részt. A megmozdulást nem engedélyezték, „törvényhozók egy csoportja” és több civil szervezet vállalta fel. Jelenleg zajlik a törvényszegők azonosítása – tájékoztatott a minisztérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?