banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A miniszterelnök kérte a belügyminisztertől, hogy védjék meg az állam intézményeinek integritását

A Brüsszelben tartózkodó Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden beszélt a belügyminiszterrel, és kérte tőle, hogy védjék meg az állami intézményeket, alkalmazzák a törvényt és szorítsák vissza az erőszakos megnyilvánulásokat, prioritásként kezelve a polgárok védelmét – közölte Dan Cărbunaru kormányszóvivő a parlamentnél zajló tüntetések kapcsán.

Megrohamozták a parlament épületét | Fotó: Agerpres„A szabad véleménynyilvánításhoz való jogot az alkotmány garantálja, de annak békésen és törvényes keretek között kell történnie" – fogalmazott a szóvivő.

Több mint 1500 személy, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói és szimpatizánsaik tiltakoztak kedden a bukaresti parlament környékén a Covid-igazolvány bevezetése és a koronavírus-járvány indokolta korlátozások ellen.

A tüntetők egy része behatolt a szenátus udvarára, ahol megrongálták a japán és az amerikai nagykövetség autóit. Információk szerint az amerikai nagykövetség egyik illetékesének volt egy találkozója kedden a szenátus elnökével, Florin Cîţuval. Később Cîţu távozott, a japán nagykövettel esedékes megbeszélésére már nem került sor.

A csendőrség közben közölte, intézkedéseket hoznak a megmozdulás szervezői, illetve a törvényszegő résztvevők azonosítására és megbüntetésére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?