Sztrájkőrséget szervez a rendőrszakszervezet, a bérüket követelik

A belügyminisztérium székháza előtt szervez tüntetést csütörtök délelőtt az EUROPOL rendőrszakszervezet, tiltakozásképpen amiatt, hogy a kormány nem alkalmazza esetükben a bértörvényt – közölte a szervezet.

„A rendőrök nem magasabb fizetést akarnak, hanem csak a 2017-es bértörvényben előírt bérjogosultságok kifizetését. A rendőrök 2007 óta nem kaptak fizetésemelést. Szerencsénk van, hogy megemelték a minimálbért, különben még mindig 1100 lejes fizetésünk lenne, mint 2013-ban. Kérünk minden rendőrt, akár szakszervezeti tag, akár nem, hogy aktívan vegyen részt az általunk előkészített tiltakozásban, amely az utolsó figyelmeztetés a tevékenység blokkolása előtt” – olvasható az EUROPOL felhívásában.

A szakszervezet képviselői azt írták, nem hajlandók többé eltűrni, hogy „a kormány gúnyt űzzön belőlük”, és „zsoldosokként használja” őket a koronavírus-járvány miatti tiltások betartatásában.

„Nem vagyunk hajlandók többé olyan feladatokat teljesíteni, amelyek nem szerepelnek a munkaköri leírásunkban. Nem leszünk többé az állami szektor balekjai, míg a közszféra más kategóriáinál már teljes egészében alkalmazzák a bértörvényt” – írták a tiltakozó rendőrök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kormány szerdai ülésén befagyasztotta a béreket a közszférában.

(Nyitókép forrása: Europol Facebook-oldal)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?