Bűnvádi eljárást indított a rendőrség a temesvári városházi „ostrom” ügyében

Hivatalból bűnvádi vizsgálat indított a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság a temesvári polgármesteri hivatalba pénteken behatoló személyek ügyében – közölte az intézmény. George Simion, az AUR társelnöke szerint nem volt erőszak, akadálytalanul beléptek a városházára.

Mint arról beszámoltunk, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és az Új Jobboldal szimpatizánsainak egy csoportja, az AUR társelnökével, George Simionnal az élen pénteken erőszakkal behatolt a temesvári városházára, hogy Dominic Fritz poglármesterrel „tárgyaljanak”.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) színeiben megválasztott elöljáró azzal vádolta a csendőrséget és a helyi rendőrséget, hogy tehetetlen személői voltak az erőszakos cselekményeknek. Felszólította az illetékes intézményeket, azonosítsák és büntessék meg a törvényszegőket, a kormánypártokat pedig arra kérte, hogy nyilvánosan ítéljék el a történteket.

A csendőrség pénteken közölte, hogy a polgármesteri hivatal védelme nem tartozik a hatáskörükbe, és a városháza környékén tartózkodó munkatársaik „azonnal akcióba léptek”, amint értesültek az incidensről.

A rendőrség hivatalból bűnvádi eljárást indított.

George Simion visszautasította Dominic Fritz vádját, hogy erőszakosan behatolt volna a temesvári városházára. A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta: társaival együtt akadálytalanul léptek be az épületbe, az intézmény védelmét ellátó helyi rendőrök egyike sem vonta kérdőre őket, és Covid-igazolványt sem kértek tőlük.

Beszámolója szerint csak az első emeleten állította meg őt egy városházi hivatalnok, akinek elmondta: polgármesteri audienciára szeretne előjegyeztetni egy személyt, aki másfél hónapja próbál beszélni Dominic Fritz-cel, eredménytelenül. „Nem történt semmilyen erőszak. Közzé fogom tenni a Facebook-oldalamon a felvételeket” – nyilatkozta Simion.

Kapcsolódók

Kimaradt?