Amikor hagyománnyá válik a kerítésmászás

A parlamentnél történt szerdai incidensekre reagált csípős bejegyzéssel Antal Lóránt Hargita megyei szenátor. Mint írja, vannak, akinek az emlékezetes 2018-as „kerítésmászó teljesítmény akkora eredmény, hogy ismétlésre kellett ítélni. Én inkább azt mondom, ennyit tud a társaság.”

„Amikor elfogynak az észérvek, előkerül a kerítésmászó képesség, a gyűlölködésbe bújtatott nacionalizmus. Van olyan parlamenti párt, amelynek a demokrácia egyet jelent a demagógiával, a megtévesztéssel és a populizmussal” – írta Facebook-oldalán Antal Lóránt Hargita megyei szenátor a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdai tüntetésére reagálva.

Mint köztudott, a szélsőségesen nacionalista román párt azért szólította utcára főleg bukaresti híveit, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a parlamentben elfogadásra váró, a kötelező munkahelyi Covid-igazolvány bevezetését lehetővé tevő törvénytervezettel szemben. A tüntetés azonban elfajult, a demonstrálók egy csoportja bejutott a parlament udvarára és a szenátus bejáratának ajtaját feszegetve próbált meg bejutni az épületbe. Idő közben több szolgálati autót megrongáltak, közöttük Japán és az Amerikai Egyesület Államok romániai nagykövetének járművét is.

„Nyilván, a szélsőséges eszmék terjesztése és a vandalizmus is egy irány. De lássuk be, nem lehet követendő példa” – hangsúlyozta Antal Lóránt. Hozzátette: „Persze, van aki számára a 2018-as kerítésmászó teljesítmény akkora eredmény, hogy ismétlésre kellett ítélni. Én inkább azt mondom, ennyit tud a társaság.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?