Náci jelkép használata miatt feljelentette a keddi tüntetés részvevőit egy parlamenti képviselő

Feljelentést tett a főügyészségen és a rendőrségen Alexandru Muraru parlamenti képviselő, a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, valamint az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja a parlament épülete előtti keddi tüntetésen használt náci szimbólumok miatt.

Muraru szerdai közleményében leszögezi, a náci jelképek használata bűncselekménynek számít, ezt ki kell vizsgálni és szigorúan szankcionálni kell. A román állam nem tolerálhatja az ilyen megnyilvánulásokat, amelyek sértik a náci Németország koncentrációs táboraiban életüket vesztett emberek emlékét.

Fotó: Agerpres

A kormány különmegbízottja szerint ugyanakkor súlyosan árt Románia nemzetközi megítélésének az a tüntetésen készült fotó, amelyen a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik szimpatizánsa horogkeresztet rajzol egy uniós zászlóra.

Alexandru Muraru leszögezte, az ilyen vandalizmus nem maradhat büntetlenül, ezért a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottjaként a Román Rendőrséghez, valamint a főügyészséghez fordult az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?