banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Támogatja az orvosi kamara elnöke az oltásellenes és vírustagadó orvosok szankcionálását

Dr. Daniel Coriu a szakma gyakorlásának jogát is felfüggesztené azon orvosok esetében, akik megalapozatlan információkat terjesztenek az oltásról és a vírusról. Szerinte többek között a tudománytalan állítások miatt szed rengeteg áldozatot a járvány negyedik hulláma Romániában.

A Romániai Orvosi Kamara elnöke vasárnap bejelentette, hogy a súlyos járványhelyzetre való tekintettel ezentúl határozottan támogatni fogja, hogy azokat az orvosokat, akik a Covid-világjárvány kapcsán olyan elméleteket terjesztenek a nyilvánosság előtt, amelyek tudományosan nem igazoltak, és a közvetített információk révén félrevezethetik a lakosságot és veszélyeztethetik a közegészségügyet, szankcióban részesítsék, felfüggesztve esetükben a szakma gyakorlásának jogát, írta az Agerpres.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Közleményében Coriu hangsúlyozta, az ő és a kamara előjogai is korlátozottak, és az ilyen helyzetekben hosszadalmas fegyelmi eljárásokat kellene követni, de a Covid-világjárvány miatt gyors mechanizmusra van szükség ezen orvosok praxisjogának felfüggesztésére.

„Támogatom és nagyra értékelem a szabad véleménynyilvánításhoz és a szabad tájékoztatáshoz való jogot, másfelől azonban rendelkeznünk kell a pontos és helyes információkhoz való hozzáférés jogával is”

- mutatott rá az orvosi kamara elnöke.

Nyomatékosította, hogy az egészségügynek és az orvostudománynak a tudományon, a bizonyítékokon alapuló orvosláson, a klinikai vizsgálatokon kell alapulnia.

A közszájon forgó, a világjárványt és a védőoltás hatékonyságát tagadó és a vakcina felvételét különböző tudománytalan indokokkal (pl: „a Covid csak egy banális hűlés”; „az oltással chipet ültetnek az emberekbe”; „az oltás megöl minket”) elutasító elméletek eredményeként jutott oda Románia, hogy a világon a második helyen áll a SARS-CoV-2 vírus által okozott, egymillió lakosra jutó halálesetek számát tekintve – hangsúlyozta az orvos.

Nagyon sokan betegednek és halnak meg, köztük orvosok is, az egészségügyi rendszer túl van terhelve, és sajnos sokan olyan információkra alapozzák egészségügyi döntéseiket, amelyek nélkülöznek minden tudományos alapot – hívta fel a figyelmet Coriu. „Nekünk, az orvosi szakma képviselőinek példát kell mutatnunk a közegészségügyi magatartás tekintetében” – hangsúlyozta az orvosi kamara elnöke.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Daniel Coriu)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?