TVR Info: újraindul a közszolgálati televízió hírcsatornája

Szerdától Megbízható hírek mottóval újraindul a román közszolgálati televízió (TVR) hét éve takarékossági okokból leállított hírcsatornája, a TVR Info – tudatta kedden a News.ro hírportál.

Bár a hazai médiapiacon nincs hiány hírtelevíziókból – a kábelszolgáltatók kínálatában öt, magánkézben lévő országos hírcsatorna szerepel – Dan Turturică, a TVR tavaly ősszel kinevezett új elnök-vezérigazgatója szerint a jelenlegi helyzetben nagyobb szükség van, mint valaha a figyelmesen ellenőrzött, tapasztalt újságírók által szerkesztett, megbízható hírekre, a minőségi, komoly, kiegyensúlyozott, higgadtan és felelősséggel kezelt információkra: ennek az igénynek a kielégítésére indítják újra a közszolgálati hírcsatornát.

Mind a TVR Infót, mind az ősszel újraindítandó TVR Cultural kulturális csatornát többletforrások nélkül, a TVR-nek korábban megszavazott költségvetésből finanszírozzák, ami az elnök-vezérigazgató szerint azt bizonyítja, hogy a közszolgálati média új vezetősége felelősen és hatékonyan gazdálkodik a rendelkezésére bocsátott közpénzekkel.

A TVR februárban jelentette be, hogy többéves szünet után újraindítja kulturális és hírcsatornáját, hogy nagyobb teret biztosítson a megbízható híreknek és a minőségi kulturális műsoroknak. Az elmúlt években a TVR három csatornát működtetett, a híreket és a kulturális műsorokat is ezeken sugározták. A tematikus csatornák újraindításukról a közszolgálati televízió igazgatótanácsa határozott kilenc támogató vokssal és három ellenszavazattal, egy tartózkodás mellett.

A TVR Cultural 2002 és 2012 között, a TVR Info 2008 és 2015 között sugározta műsorait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?