Szerdán hagynák jóvá Dan Vîlceanu jelölését a pénzügyminiszteri posztra

Florin Cîţu kedd este közölte, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos vezető testülete szerdán ül össze jóváhagyni Dan Vîlceanu parlamenti képviselő jelölését a pénzügyminiszteri tisztségre.

A PNL elnöki székére pályázó kormányfő az őt támogató politikusok egy részével tanácskozott Bukarestben, és a találkozó után nyilatkozott a sajtónak. Bejelentette, hogy szerdára összehívták a párt Országos Politikai Bürójának (BPN) ülését megvitatni és jóváhagyni Dan Vîlceanu jelölését az Alexandru Nazare leváltásával megüresedett pénzügyminiszteri posztra.

Florin Cîţu elmondta, célegyenesbe fordult a belső kampány a PNL-ben, és a találkozón a támogatóival átbeszélték a követendő stratégiát a szeptember 25-i tisztújító kongresszusáig hátralévő időszakra.

Újságírói kérdésre válaszolva a kormányfő elutasította Ludovic Orban pártelnöknek azt a vádját, hogy a BPN-t „sebtében” hívták össze, jómaga is „csak egy sms-ből” értesült az ülésről. „Biztosíthatom önöket, hogy az ülést szabályosan hívtuk össze. Ludovic Orban nem csak egy sms-ből értesült róla, hétfőn telefonon és személyesen is tárgyaltunk erről” – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy határozatképes lesz-e a BPN, Florin Cîţu kijelentette: támogatóival együtt biztosítani tudják a kvórumot a szerdai ülésen.

(Címlapkép: Dan Vîlceanu/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?