PSD: a kormányon belüli személycserék csak a politikai hiúságok

A kormányon és a koalíciós pártokon belüli személycserék nem az állampolgárok érdekében történnek, kizárólag az országot vezetők politikai hiúságának kielégítését szolgálják – reagált a Szociáldemokrata Párt (PSD) közleményben, azt követően, hogy Florin Cîțu nemzeti liberális párti (PNL) miniszterelnök bejelentette Alexandru Nazare pénzügyminiszter tisztségből való felmentését.

A közlemény értelmében a PSD elítéli a kormányon és a kormánykoalíción belüli „végeérhetetlen botrányt".

„Kormányzó urak, az embereket az életszínvonaluk foglalkoztatja, az az életszínvonal, amely nagyot zuhan az élelmiszerek, a gyógyszerek és az energia árának emelkedése miatt. Ez a valós Románia! Egy olyan Románia, amely még várja a lakosság jövedelmének növelését, a kiszolgáltatott fogyasztók védelmét, a gyerekes családok támogatását vagy az új tanév előkészítését célzó intézkedéseket" – áll a közleményben, amely szerint az ország vezetői elszakadtak a valóságtól, és „bolondok módjára" veszekszenek a tisztségeken.

A PSD ugyanakkor bírálja „Iohannis elnök távolmaradását és a »fülsüketítő csendet«, amellyel e vitákhoz asszisztál". A szociáldemokraták szerint egyértelmű, hogy a kormányon és a koalíciós pártokon belüli személycserék nem az állampolgárok érdekében történnek, kizárólag az országot vezető személyek politikai hiúságának kielégítését szolgálják. „Ez egy cinikus és felelőtlen magatartás, amely a kormánynak az állampolgárok és a legutóbbi választásokon rájuk szavazók valós problémáival szembeni teljes érdektelenségéről árulkodik" – áll még a közleményben.

Florin Cîţu csütörtökön jelentette be, hogy kezdeményezte Alexandru Nazare pénzügyminiszter tisztségből való felmentését. A kormányfő azt mondta, miután kedd este tájékoztatta a koalíciós pártok vezetőit arról, hogy kérte a pénzügyminiszter lemondását, Alexandru Nazare közölte vele, hogy nem kíván lemondani, inkább mentsék fel a tisztségből. Cîţu szerint a koalíció egyik tagjának sem volt ellenvetése a váltás ellen.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?