banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Durvul a PNL-s belháború: botrányba fulladt a helyi szervezet elnökválasztása Temesváron

Balkáni szintre süllyedt a Florin Cîțu és Ludovic Orban hívei közti vetélkedés.

A rendfenntartóknak kellett közbelépniük, különben könnyen tömegverekedésbe torkollhatott volna a Nemzeti Liberális Párt temesvári szervezete elnökének a megválasztása. A konfliktus közvetlen oka az volt, hogy a megyei szerveztet elnöke, Alin Nica utasítására a választásra többszáz párttagot nem engedtek be. A kizártak Nica ellenlábasának, Raul Ambrușnak a támogatói voltak.

A választást július 3-án már megtartották egyszer, akkor Raul Ambruș nyerte el a tisztséget. Az eredményt azonban a PNL Temes megyei szervezete semmisnek nyilvánította, az újonnan megválasztott elnök tagságát pedig felfüggesztette. Ezt a döntést Raul Ambruș nem ismeri el, fellebbezett ellene, azonban a fellebbezését elutasították.

A botrány arra vezethető vissza, hogy Alin Nica a kormányfőt támogatja a PNL országos elnökségéért folyó versenyfutásban, míg Raul Ambruș annak ellenfelét, Ludovic Orbant, a PNL jelenlegi vezetőjét.

A választást egyébként, amint az várható volt, Alin Nica embere, Cosmin Tabără nyerte. Ludovic Orban Facbeook-posztban ítélte el a történteket, a párt szabályzatának súlyos megsértésével vádolva a megyei szervezet elnökét. Orban világossá tette, fenntartja magának a jogot, hogy érvénytelenítse a választást, valamint szankcionálja azokat, akik felelősek a történtekért.

(Nyitókép: Facebook/Raul Ambruș)

Kapcsolódók

Kimaradt?