banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kormányzati pénzek jogtalan felhasználásával vádolja a PSD Florin Cîţut

Bűnvádi vizsgálatok elindítására szólította fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) az illetékes hatóságokat arra hivatkozva, hogy sajtóinformációk szerint Florin Cîţu miniszterelnök kormányzati erőforrásokat felhasználva kampányol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki székéért.

A PSD hétfői közleménye emlékeztet, hogy a médiában megjelent dokumentumok szerint a miniszterelnöki kancellária alkalmazottai állítottak össze egy kommunikációs útmutatót a kormányfő belső kampánya számára. Ezek a dokumentumok az ellenzéki párt szerint elegendő bizonyítékul szolgálnak a bűnvádi vizsgálatok elkezdéséhez.

„A Florin Cîţu, a PNL elnökjelöltje című útmutató azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök a kormányzati irodájában állította fel a hivatalos kampányközpontját, és költségvetési forrásokat használ fel illetéktelenül a pártbeli politikai küzdelméhez” – olvasható a közleményben.

Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a miniszterelnök eljárása kimeríti a „legmagasabb állami szinten elkövetett korrupciós bűncselekmény” fogalmát. A PSD szerint a kormányfő a 2000/78-as korrupcióellenes törvény 13. cikkelyét szegte meg. E paragrafus szerint egytől öt évig terjedő börtönnel büntetethető az az állami vezető, aki illetéktelen javak megszerzésére használja a befolyását. 

(Címlapkép: PSD/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?