banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Anyagi segítséget ajánlott a kormányfő a Fehér megyei árvízkárosultaknak

Fix összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak – közölte Florin Cîţu miniszterelnök az áradások által leginkább érintett Fehér megyei települések polgármestereivel folytatott megbeszélést követően.

Cîţu rámutatott, a kormány egy hónappal ezelőtt megteremtette a jogi keretet arra, hogy a kabinet által elfogadott jogszabály hiányában, közvetlenül kiutalhassák a támogatást ilyen helyzetekben. Így amint a polgármesterek elküldik a kárfelmérést, az emberek megkaphatják a pénzt. „Fix összegekről van szó, de szükség esetén kiegészíthetők” – magyarázta a miniszterelnök.

Fotók: Florin Cîțu Facebook-oldala

Hozzátette, a kormány mindent biztosítani fog, amire szükségük van az áradások miatt bajba jutottaknak, ivóvizet visznek oda, ahova kell, ideiglenes lakhelyet, matracokat, munkagépeket is biztosítani tudnak, és szükség esetén a katonaságot is bevetik.

Florin Cîţu miniszterelnök Lucian Bode belügyminiszterrel és Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel közösen látogatott vasárnap a Fehér megyei Alsóaklosra (Ocoliş), ahol a helyi elöljáró mellett Verespatak (Roşia Montană), Topánfalva (Câmpeni) és Abrudbánya (Abrud) polgármesterével egyeztetett.

Kapcsolódók

Kimaradt?