PNL-s belháború: Cîţu fittyet hányt a pártvezetés akaratára, a saját emberét nevezte ki

A miniszterelnök az egyik támogatójának a vejét tette meg államtitkárnak.

A Nemzeti Liberális Párthoz (PNL) közeli források szerint a párt országos politikai tanácsának határozatát figyelmen kívül hagyva nevezték ki pénteken külügyi államtitkárnak Andrei Novacot.

„Cîţu a PNL országos politikai tanácsának döntésével dacolva nevezte ki Andrei Novacot a külügyminisztérium államtitkárává. Novac a PNL Konstanca megyei szervezete elnökének, Mihai Lupunak a veje” - mondta a forrás, aki szerint a párt vezetősége a diaszpóra PNL-szervezetét képviselő Rareş Burlacunak, vagy második opcióként a Prahova megyei szervezetet képviselő Dragoş Predának szánta a külügyi államtitkári tisztséget.

Novac minden bizonnyal annak köszönheti  a kinevezését, hogy az apósa, aki a Konstanca megyei önkormányzat elnöke, elkötelezett híve a kormányfőnek. A PNL Konstanca megyei szervezetének tisztújító kongresszusán Lupu éles hangvételű kirohanást intézett a pár telnöke ellen. Lupu többek között azt rótta fel Ludovic Orbannak, hogy fel sem hívta azt követően, hogy elnyerte a megyei elnöki tisztséget.

Florin Cîţu miniszterelnök péntek este nevezte ki a külügyi államtitkári tisztségbe Andrei Novacot. A döntés megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?