Ludovic Orban a képviselőházi elnökségről is lemond, ha elbukja a pártelnökséget

Ha elveszíti a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért folyó harcot, lemond képviselőházi elnöki tisztségéből – jelentette ki Ludovic Orban liberális pártelnök.

Erről a Digi24 hétfő esti műsorában beszélt Orban, és hozzátette, hogy Florin Cîţunak is le kellene mondania kormányfői tisztségéből, amennyiben ő lesz a belső választások vesztese. Szerinte vesztesként Cîţu elveszíti legitimitását, mivel a párt nem őt támogatja.

„Becsületbeli kérdésről van szó. Ha én elvesztem a választásokat, még szeptember 25-e előtt megírom lemondásomat a képviselőház elnöki tisztségéből” – szögezte le a PNL elnöke.

Orban kifejtette, néhány pontban elégedetlen a Cîţu-kormánnyal, például azért, mert Románia nincs az első 16 uniós állam között, amelyeknek az országos helyreállítási tervét jóváhagyta az Európai Unió, vagy mert idén tavalyhoz képest kisebb összegben sikerült uniós alapokat lehívni, ugyanakkor amiatt, mert a COVID-19 ellen beoltott személyek száma sokkal elmarad attól, amire a kormány számított.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?