Borboly Csaba: a kormány beruházási politikáján kellene változtatnia Ludovic Orbannak

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök szerint Ludovic Orban nemzeti liberális (PNL) pártelnöknek a helyi RMDSZ-es önkormányzati vezetők bírálata helyett a kormány beruházási politikáján kellene változtatnia.

A székelyföldi megyei önkormányzati elnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban fogalmazta ezt meg, reagálásként a PNL elnökválasztási kampánya teljében Orban által vasárnap Csíkszeredában tett kijelentésre, miszerint a többségében magyarok lakta térségben a beruházások hiányával tudják az RMDSZ-es politikusok „függővé tenni a választóikat”.

„Ha Ludovic Orban őszinte akart volna lenni, akkor nem a helyi közigazgtás vezetését hibáztatná, hanem a kormány beruházási politikáján változtatna” – jelentette ki Borboly Csaba. Az RMDSZ-es tanácselnök a videóban elmondta, hogy „meg kellene nézni azoknak a beruáházásoknak a listáját”, amit Hargita megye akkor nyújtott be a kormányhoz, amikor Ludovic Orban – aki jelenleg a képviseőház elnöke – volt a miniszterelnök.

„Székelyföld tekintetében elsősorban az országos infrastuktúra leépülése a legnagyobb probléma, gondolok itt vasútra, országos utakra, amelyeken évek óta csak kisebb javításokat végeznek, kivétel talán a Kököst Szászrégennel összekötő útvonal, de az is egy olyan időszakban történt, amikor az RMDSZ kormányzati szerepet vállalt” – jelentette ki Borboly a kormány vezető erejét jelentő PNL elnökének a mondandójára reagálva.

„A liberális kollégáit arra biztatja, hogy szerezzenek magyar szavazatokat, de jobban járt volna, ha megnézi a választási statisztikákat, s levonja a megfelelő következtetést. Az hargitai megyei és helyi előljárók jól végzik a dolgukat, így az emberek többsége rájuk szavaz. Ez mindig így volt, s így lesz a politikában” – fogalmazott Hargita megye önkormányzatának elnöke.

Ha Ludovic Orban őszinte akart volna lenni, akkor nem a helyi közigazgtás vezetését hibáztatná, hanem kormány beruházási politikáján változtatna. Mert ha valójában megnézzük, Székelyföld tekintetében elsősorban az országos infrastuktúra leépülése a legnagyobb probléma, gondolok itt vasútra, országos utakra, amelyeken évek óta csak kisebb javításokat végeznek, kivétel talán a Kököst Szászrégennel összekötő útvonal, de az is egy olyan időszakban történt, amikor az RMDSZ kormányzati szerepet vállalt A liberális kollégáit arra biztatja, hogy szerezzenek magyar szavazatokat, de jobban járt volna, ha megnézi a választási statisztikákat, s levonja a megfelelő következtetést. Az hargitai megyei és helyi előljárók jól végzik a dolgukat, így az emberek többsége rájuk szavaz. Ez mindig így volt, s így lesz a politikában.

Közzétette: Borboly Csaba – 2021. augusztus 9., hétfő

Hétfőn Hegedüs Csilla államtitkár, az RMDSZ sajtószóvidője a Maszolnak adott nyilatkozatában visszautasította azt, hogy a magyar kérdést a PNL belső elnökválasztási kampányában felhasználják a korteskedő román politikusok, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, kormányfő-helyettes ugyancsak a Maszolnak azt mondta, hogy a néhai kommunista diktátor, Nicolae Ceaușescu retorikáját idézte Ludovic Orban, amikor arról beszélt, hogy a beruházások székelyföldi koncentrálsásával a történelmi régió etnikai arányai is megváltoztathatók.

(Nyitókép forrása: Hargita megye tanácsának sajtószolgálata)

Kapcsolódók

Kimaradt?