Hegedüs Csilla: ne használják a magyar közösséget a PNL belső választási harcaiban!

Heves indulatokat váltott ki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének, Ludovic Orbannak a vasárnapi kijelentése, mely szerint Hargita megyét „nagyjából” elkerülik a befektetők, és a gazdaság fellendítésével még az etnikai arányok is megváltoztathatók. Hegedüs Csilla államtitkár, az RMDSZ szóvivője szerint a PNL-elnökségért versenyben álló Orban „nem készült fel kellőképpen a látogatásra”.

„Ludovic Orbán kampánykörúton van Székelyföldön, és azt kell látnunk, hogy sajnos nem készült fel kellőképpen a látogatásra, nem mellesleg a tegnapi nyilatkozat buta sztereotípiáktól hemzseg” – nyilatkozta a Maszolnak Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője a PNL elnökének vasárnap délutáni nyilatkozatára reagálva.

„Az RMDSZ elutasítja a vádjait, és azt kéri, hogy ne a magyar közösséget használják megint a nemzeti liberális párt belső választási harcaiban. Mi eddig is és ezután is azért dolgozunk, hogy fejlesszük Székelyföldet, fejlesszük Erdélyt, és nem kívánunk kioktatást és buta sztereotípiákat hallani olyan román politikusoktól, akiknek csak a választási kampányban jut eszébe, hogy Székelyföld létezik” – fogalmazott Hegedüs Csilla.

Hegedüs Csilla | Fotó: RMDSZ

A PNL-s politikus a Hargita megyei tisztújító pártgyűlésen azt mondta, a régiót „nagyjából” elkerülik a befektetők, mert a helyi önkormányzatok vezetői közül néhányan „nem is igazán érdekeltek" a beruházásokban. Szerinte az RMDSZ mint az egyetlen politikai képviselőjük „hajlamos egyfajta egyeduralomra. Könnyebben megőrzi a választóit, ha függenek tőle.”

Ludovic Orban szerint a megye „fejlődési potenciáljának kiaknázásával még az etnikai összetétele is jelentősen változhat". „Ha komoly gazdasági fejlődés indul be, akkor természetes, hogy az emberek ide jönnek munkát keresni. Arra gondoltam: miért nem helyezzük át valamelyik ügynökség vagy hatóság székhelyét Csíkszeredába?" - fogalmazott a PNL elnöke.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?