Nem ért egyet egy újabb további kormányátalakítással Ludovic Orban

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban nem ért egyet „további kormányalakítással”. A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő Orban hozzátette: nem vonható kétségbe a kormányfő joga a miniszterek lecserélésére, de szerinte objektíven kell kiértékelni a tevékenységüket.

Ludovic Orban a román himnusz napján szervezett csütörtöki bukaresti ünnepségen nyilatkozott a sajtónak. Emlékeztetett arra, hogy korábban kiegészítették a koalíciós megállapodásukat a kormánypártok, és egyezség született arról, hogy a miniszterek tevékenységét közösen és tárgyilagos módon értékelik ki.Ludovic Orban a román himnusz napján | Fotó: a házelnök Facebook-oldala

Ludovic Orban elmondta, hogy tárgyalni készül a kormányfővel a pénzügyminiszteri tisztség várományosáról. Ezt a posztot jelenleg ügyvivőként Florin Cîţu tölti be, miután leváltotta Alexandru Nazare korábbi tárcavezetőt.

A PNL elnöke úgy véli, hogy Nazare menesztését semmi nem indokolta. „Most sem értem, miért kívánja kitölteni a kormányfő a 45 napos ügyvivői mandátumot a pénzügyminisztérium élén, hiszen a PNL számos szakemberrel rendelkezik ezen a téren, akik bármikor átvehetik a tárca irányítását” – jelentette ki Orban, hozzátéve, dialógust kezdeményez Florin Cîţuval arról, hogy teljes jogkörű miniszter vezesse az ország pénzügyeit.

Mint ismert, a kormányfő korábban kijelentette, hogy ki fogja értékelni az egyes minisztériumok költségvetésének első félévi végrehajtását, és az eredmény függvényében dönt az esetleges minisztercserékről.

Orban és Cîţu a két jelölt a PNL elnöki tisztségére a párt őszi tisztújító kongresszusán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?