Ludovic Orban a kormány beavatkozását kérte az építőanyagok drágulása miatt

Sürgősségi rendelet elfogadására kérte a kormányt az építőanyagárak robbanásszerű növekedése miatt Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt és a képviselőház elnöke.

A politikus szerint az építkezések kivitelezési szerződéseit a munkálatok reális árához kell igazítani, mert fennáll annak a kockázata, hogy az építőanyagok drágulása miatt az építkezési vállalkozások nem tudják elvégezni a munkálatokat az eredeti szerződésben megállapított áron, így sok építőtelep bezárhat.Illusztráció | Fotó: Agerpres

Orban elmondta, a parlamenti vakáció miatt a kormánytól kérte, hogy sürgősségi rendelettel tegye lehetővé az építkezési szerződések módosítását a munkálatok reális árát tükröző okirattal.

„Ha az építkezési szerződéseket nem igazítják az építőanyagok drágulása miatt megnövekedett kivitelezési költségekhez, fennáll a veszély, hogy az építkezések le fognak állni” – figyelmeztetett a nagyobbik kormánypárt elnöke. „Egyetlen építkezési vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy veszteségesen dolgozzon” – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?