Szeben megye: a rendőrség cáfolja, hogy az iskolások drogot tartalmazó nyalókákhoz jutottak volna

A Szeben megyei rendőrség kedden cáfolta azokat a közösségi médiában felbukkant híreszteléseket, amelyek szerint drogot tartalmazó nyalókákhoz jutottak hozzá tanulók. Közlésük szerint a közösségi oldalakon terjedő képeken látható édességek az iskolák melletti élelmiszerboltokból származnak.

Illusztráció: Pexels

A Szeben megyei rendőrség közleménye szerint kedden bukkant fel a közösségi oldalakon és a tanári-szülői internetes csoportok körében egy anonim üzenet, amelynek terjesztője azt állította, hogy Nagyszeben iskoláinak tanulóit pszichoaktív szereket tartalmazó nyalókákkal kínálják. A hatóságok azonnal ellenőrzéseket tartottak az iskolákban és környékükön, de nem találtak drogot tartalmazó édességet. A közösségi oldalakon terjedő képen látható nyalókák egyes iskolák közelében levő élelmiszerüzletekben kaphatók, de nem merül fel semmiféle gyanú az összetételükkel kapcsolatban – olvasható a közleményben.

A rendőrség hozzátette, hogy az elmúlt hetekben nem került kórházba kiskorú pszichoaktív szerek vagy drogok fogyasztására utaló jelekkel, és az iskolákban sem találtak drogfogyasztásra utaló eszközöket.

Amint arról beszámoltunk, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szeptemberben 23 megyében és Bukarestben összesen 121 helyszínen tartott házkutatást egy szervezett bűnözői csoport létrehozásával, illetve pszichoaktív szerek előállításával és forgalmazásával kapcsolatos ügyben.

A DIICOT szerint 2022 végétől két Iaşi megyei vállalkozás tulajdonosai és alkalmazottai szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy pszichoaktív anyagokat importáljanak, exportáljanak, állítsanak elő és értékesítsenek. Ennek megfelelően pszichoaktív szereket - HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P és THC - tartalmazó elektronikus cigarettákat és édességeket (zseléket, süteményeket, drazsékat) gyártottak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?