Román tüntetők zavarták meg Orbán Viktor tusványosi beszédét

Fotó: Borsi Balázs

Román tüntetők maroknyi csoportja zavarta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédét Tusványoson. Amikor a magyar kormányfő megkezdte mondandját, elkezdtek bekiabálni a nézőtérről. Egy molinót is elővettek, ezen románul azt írta: „Van, ami örök: Erdély román föld!”

A rendezvény biztonsági szolgálata és a csendőrség csak jó néhány perces késéssel lépett akcióba: megkérték a tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt. Miközben a kijárat felé kísérték őket, némi lökdösődés is kialakult, az Orbán Viktort hallgató közönség soraiból pedig válogatott szidalmak hangoztak el. A Maszolnak sikerült videóra vennie az esetet.

A videón jól hallatszik, amint a tüntető magyarázza, hogy szerintük ha Orbán Viktor Romániába látogat, akkor a román miniszterelnökkel kellene találkoznia. Kifogásolták továbbá még azt is, hogy Tusványoson napirenden van az autónómia kérdése, amely szerintük az ország területi egységére veszélyes. 

Kiderült, a rendbontó Mihai Târnoveanu volt, a Nemzet Útja (Calea Neamului) Egyesület egyik oszlopos tagja, aki az úzvölgyi katonatemetőben is szervezte a román patrióta megemlékezéseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?