Robert Negoiță „beugrana” főpolgármester-jelöltnek

Robert Negoiță, aki jelenleg Bukarest hármas körzetének a polgármestere elvállalná a főpolgármester-jelöltséget, amennyiben Szociáldemokrata Párt (PSD) megkéri rá. Természetesen abban az esetben, ha a koalíciós pártok közös jelöltje, Cătălin Cîrstoiu visszalép.

Robert Negoiță a Realitatea Plusnak azt mondta, hogy azt az ertesülést nem erősítheti meg, hogy őt szemelték ki „beugrónak” a városvezetői pozicíóra szánt fővárosi Egyetemi Kórház igazgatójának a helyére, de azt hangsúlyozta, hogy ez egy fontos időszak. „Felelősségteljesen kell eljárnunk, minden erőnkkel harcolnunk kell Bukarestért. Ezért igen, még ha eddig el is utasítottam, ha a párt megkér, akkor többet nem utasítom el a felkérést” – mondta. Arról is beszélt, hogy jelölése a koalíción belül is szóba került.

Robert Negoiță | Fotó: Bukarest 3-as körzetének polgármesteri hivatala/Facebook

„Nem ellenzem, de erről nincs döntés. Nem tudom, hogy mikor lehet, nem nekem kell eldöntöttem, én csak megmutattam, hogy nyitott vagyok rá” – ecsetelte. Hozzátette azt is, hogy az elemzések alapján Cîrstoiu esélyei nem túl jók a helyhatósági választásra nézve, ezért tartottak számtalan hosszú és bonyolult találkozót, hogy megoldást találjanak a kialakult problémára.

Ismeretes, hogy ugyanis, hogy Cîrstoiut azzal vádolják, hogy betegeket küldött a felesége magánklinikájára, és konzultációkat is tartott ott, ami miatt összeférhetetlenség áll fenn. A kórházigazgató egyelőre csak egy Facebook-bejegyzésben tagadja a vádakat, ugyanakkor azért is vált kellemetlenné a koalíciós pártok számára, mert felmérések szerint csupán a harmadik helyen áll a főpolgármester-jelöltek népszerűségi listáján. Gabriela Firea, a PSD bukaresti elnöke szerint hétvégén vagy hétfőn vitatják meg a kérdést.

Firea, mint ismeretes, korábban nagyon szeretett volna visszatérni Bukarest főpolgármesteri székébe, de miután „leszavazták” a jelölését, európai parlamenti képviselői jelöltséggel „kárpótolták”. Ugyanakkor ő és Sebastian Burduja Cîrstoiu kampányfőnökei.

Az Európa Liberă szerint a felmérések azt mutatták, hogy sem Firea, sem pedig Burduja nem tudták volna a másik párt szavazóit bevonzani, és amikor a Cîrstoiu kapcsán kialakult botrány okán kérdezték őket, elutasították az esetleges „beugró szerepet.”

Arról még nem érkezett felmérés, hogy Negoițának milyen esélye lenne Nicușor Dannal szemben, az viszont ismeretes, hogy a főváros 3-as körzetének polgármesterének most épp arra kellett választ adnia, hogy miért vásárolt 300 ezer euróért török és görög cégektől olyan egzotikus növényeket, amelyek elpusztulnak a hazai éghajlattól. Az elöljáró a Libertatea alapján azt mondta, hogy szakemberek gondoskodnak a növényekről és azért vették őket, hogy „neveljék” azokat a bukarestieket, akiknek nincs pénzük trópusi országokba utazni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?