EP-képviselői jelöléssel kárpótolták Gabriela Fireát

Európai parlamenti képviselő lehet Gabriela Firea, miután bejutó helyen szerepel majd a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös jelöltlistáján. Ezt Paul Stănescu, a PSD főtikára jelentette be kedden, megerősítve ugyanakkor azokat a korábbi sajtóértesüléseket is, amelyek szerint a szenátor Sebastian Burdujával közösen fogja koordinálni a két párt közös főpolgármester-jelöltjének a kampányát Bukarestben.

Ismeretes, hogy Firea végig arra pályázott, hogy visszatérjen Bukarest főpolgármesteri tisztségébe, amelyet korábban 2016 és 2020 között látott el. Kedd délutáni Facebook-bejegyzésében még kampányprogramját is bemutatta, ugyanakkor kijelentette azt is, hogy a kormánykoalíciós pártok döntése egyértelmű és nincs idő azt boncolgatni. „Közös a célunk, a főváros megmentése” – fogalmazott.

Fotó: Gabriela Firea Facebook-oldala

Mégpedig a regnáló és újrázni kívánó Nicușor Dantól akarják megmenteni, akivel szemben a PSD és PNL a bukaresti egyetemi sürgősségi kórház menedzserét, Cătălin Cîrstoiut tartják a legesélyesebbnek. Stănescu is arról beszélt kedden, hogy őt tartják favoritnak, és mindkét párt támogatja az elismert orvost. „Talán az ismertség terén hiányossága van. Még van több mint két hónapunk és intenzíven fogunk ezen dolgozni” – mondta Stănescu a TVR beszámolója alapján. Ebben épp Firea fog segíteni, akit a PSD azzal bízott meg, hogy a liberális Sebastian Burdujával közösen irányítsák majd a közös főpolgármesterjelölt kampányát.

Bukarest 1-es, 2-es és 5-ös körzetébe is közös jelöltet állít majd a PNL és a PSD, a jelölteket legkésőbb szerdán jelentik be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?