banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kedden jelenthetik be a kormánypártok közös főpolgármesterjelöltjét

Politikai források hétfő esti közlése szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös jelölteket indít Bukarest főpolgármesteri és kerületi polgármesteri tisztségeire, és közös fővárosi tanácsosjelölt-listákat állít a helyhatósági választásokon – adta hírül az Agerpres.

Lucian Romaşcanu szenátor, a PSD szóvivője a România TV-nek megerősítette ezeket az értesüléseket, ugyanakkor azt mondta, hogy a hétfői döntést előbb még ismertetik a pártok bukaresti szervezetivel, és a „tisztelet jeleként” csak azt követően nevesítik meg a jelöltet. Hangsúlyozta, egyetlen közös jelöljük lesz a főpolgármesterségért, a nevét viszont nem akarja elárulni a keddi találkozók előtt.

Fotó: Lucian Romașcanu Facebook-ldala

Mint korábban írtuk, Nicolae Ciucă, a PNL elnöke korábban elmondta, hogy a bukaresti Egyetemi Kórház igazgatója, Cătălin Cîrstoiu az egyik lehetséges jelölt. Ismeretes az is, hogy Gabriela Firea szeretett volna versenyben szállni a tisztségért. Romașcanu hétfő este azt mondta, hogy Fireat csapatjátékosnak tartja, és szerinte el fogja fogadni a döntést, amelyet kedden megvitatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?