banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A koalíció döntött a közös főpolgármester-jelöltről, de a nevét nem árulták el

Döntöttek a koalíció vezetői a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közös bukaresti főpolgármester-jelöltjéről, de a nevét előbb a két alakulat fővárosi szervezetei fogják megismerni kedd reggel – jelentette ki hétfő este Lucian Romaşcanu, akit az Agerpres idéz.

A România Tv-nek nyilatkozva a PSD szóvivője megerősítette, hogy a kormánypártok Bukarestben és a főváros összes kerületében közös polgármesterjelöltet indítanak. Elmondta, hogy neveket egyelőre nem árulhat el, mert a jelölteket előbb a kerületi pártszervezeteknek mutatják be.

Fotó: Borsi Balázs

Romaşcanu nem kívánta megerősíteni, hogy Cătălin Cîrstoiu, a bukaresti Egyetemi Kórház igazgatója a koalíció közös főpolgármester-jelöltje. „Mondtam, hogy egyetlen közös jelöltünk van, és várjuk a szervezetekkel való találkozót, előtte nem akarok nevet megerősíteni” – jelentette ki.

Politikai források szerint hétfő este a koalíció eldöntötte, hogy a PSD és a PNL közös polgármester- jelölteket indít Bukarestben és a főváros kerületekben, illetve közös tanácsosjelölt-listákat állít a bukaresti helyhatósági választásokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?