Rajtaütésszerű ellenőrzéseket tart a Maros megyei rendőrség

A pirotechnikai anyagok illegális értékesítése és használatának megfékezése érdekében rajtaütésszerű ellenőrzéseket hajtanak végre a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megyeszerte – közölte a hatóság.

A megyei rendőrség közleménye szerint a cél megelőzni a nem megfelelő pirotechnikai eszközök, azaz petárdák, tűzijátékok által okozott baleseteket a téli ünnepek alatt. A legtöbb tűzijátékot, petárdát nem vásárolhatja meg eladás céljából magánszemély, ugyanakkor tárolnia sem szabad hatósági engedély nélkül ezeket a termékeket. A rendőrség tájékoztatása szerint ellenőrzik a hivatalos tűzijáték kereskedőket, felügyelik a piacokat, hogy azonosítsák azokat, akik törvénytelenül próbálnak meg tűzijátékokat, petárdákat forgalmazni.

Egyelőre csak azokat a pirotechnikai eszközöket szabad használni, amelyek alacsony kockázatot jelentenek az ember számára és amelyeket egész évben meg lehet vásárolni.Fotó: Pixabay

„Az egyes kategóriába tartozó pirotechnikai eszközökkel egész évben kereskedhet a lakosság. Ebbe a kategóriába olyan eszközök tartoznak, amelyek belső térben is biztonságosan használhatóak, mint például szórócsillag, gyertyák, mini fáklyák stb.”  – tájékoztatott Aurica Sabău, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint mondta, éjszaka tűzijátékot nem szabad használni, kivéve az engedélyezett időszakokat, azaz az újév körüli periódust, amikor a hatóságok szigorú szabályok betartása mellett engedélyezik a pirotechnikai eszközök használatát közúton, a járdán, a nyitott terekben, illetve társasházak közvetlen közelében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?